Досадило им гледање траве док расте, сада гледају плиму и осеку!

Због повишеног нивоа стреса у свакодневном животу, а и због тога што су им сви ТВ програми мање-више досадили, Норвежани су смислили нови начин како да се забаве – гледањем плиме и осеке на телевизији.

Најновија ТВ инсталација пружа уживо посматрање надоласка плиме 12 часова без прекида.

Од 2009. године, јавни норвешки сервис НРК експериментише са „спорим“ програмима емитованим уживо, попут седмочасовног пута воза преко Норвешке, од истока ка западу, шестодневног кретања брода од југа ка северу или процеса штрикања, почев од шишања овце. 

Друге државе су такође правиле сличне програме. Велика Британија је експериментисала са програмом који је приказивао чамац који се провлачи кроз уски канал, као и вожњу санкама.

„Спори“ програми су потпуни хит у Норвешкој, па су самим тим дошли на идеју емитовања најјаче светске плиме познате као Салтстраумен, која може да се види у области 80 километара северно од Арктичког круга.

„Гледаоци ће искусити мир гледајући плиму“, рекао је Гизл Форланд, један од двојице презентера ТВ шоу-програма, који ће се емитовати седмог маја, од поднева до поноћи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи