Поломљени и покварени „ајфони“ злата вредни

Компанија „Епл“ открила је нови начин да заради десетине милиона долара - рециклирањем злата из старих, поломљених и покварених уређаја.

У годишњем извештају „Епл“ је саопштио да је повратио нешто више од тоне злата из рециклираних „ајфонова“, „ајпедова“ и „мекова“. Ради се о 40 милиона долара.

Злато се у електроници користи због својих својстава отпорности на корозију и одличне проводљивости електрицитета. У ствари, сребро је најбољи проводник, али кородира врло лако.

Бакар је јефтиније решење, али се електрони кроз њега крећу превише споро за најважније рачунарске задатке.

Од укупно 40 милиона килограма отпада који је сакупљен кроз „Еплов“ програм рециклирања, више од 27 милиона килограма може поново да се користи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи