Британски пси трагачи нањуше кобасице, али не и дрогу!

Пси трагачи британског аеродрома „Хитроу“ показали су се изузетно вештим у проналажењу мањих количина сира и кобасица, али се испоставило да нису толико добри у детектовању илегалних супстанци.

Британски пси трагачи нањуше кобасице, али не и дрогу! Британски пси трагачи нањуше кобасице, али не и дрогу!

Током седмомесечног истраживања, доказано је да шест паса, за које британска влада издваја новац у износу од 1,7 милиона долара, није нањушило ниједну илегалну супстанцу, попут хероина или кокаина.

Сваки од паса је специјализован за проналажење робе – попут дроге, дувана, новца и меса, која би се илегално преносила на аеродрому кроз који годишње прође 22 милиона људи.

Ипак, у извештају је наглашено да су пси трагачи успели да пронађу 46 килограма цигарета и 180 килограма меса, а да у периоду од новембра 2014. и јуна 2015. године ниједна дрога није детектована, упркос томе што се сматра приоритетом.

У извештају се такође наводи да је један пас, обучен да пронађе кријумчарене животињске производе, имао „више тачних детекција, али већина су биле мале количине сира или кобасица, погрешно враћених по повратку британских туриста, који представљају минималан ризик по јавно здравље Велике Британије“.

Менаџери тренутно испитују како да боље распореде псе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи