Чешка мења име у Чекија?

Чешка Република можда ће добити алтернативно име Чекија (Czechia) како би се олакшало компанијама, политичарима и спортистима да користе чешке производе, дресове и имена.

Чешка мења име у Чекија? Чешка мења име у Чекија?

Кад име одобри чешки председник, кабинет и председници оба дома парламента, министарство спољних послова Чешке ће поднети име у Уједињеним нацијама и оно ће постати званично скраћено географско име земље, рекао је портпарол министарства.

Не постоји стандардизовано енглеско име у једној речи за Чешку Републику, попут рецимо Француске што представља скраћену верзију Француске Републике, подсећа Ројтерс.

Највећи део земље је познато као Бохемија, али и други делови Моравија и Шлеска, тако да је потребно једно име које не искључује ове историјске територије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи