Тајланд: Казна за пијане возаче – рад у мртвачницама!

Пијани возачи на Тајланду биће осуђени на друштвено користан рад у мртвачницама, саопштиле су данас тајландске власти, појачавши напоре у борби против небезбедности која је узела маха на путевима у тој земљи.

Власти на Тајланду се надају да ће план о рехабилитацији у мртвачницама пробудити свест јавности да вожња у пијаном стању може бити смртоносна, те да ће то помоћи у смањењу број смртних случајева забележених у саобраћајним незгодама, преноси АФП.

Високи званичник у одељењу за истраге, Нонтаџит Нетпукана, рекао је да је тајланска влада одобрила предлог о издржавању казни у мртвачницама.

„Првобитно су преступници обављали друштвено користан рад у болницама, али сматрамо да ће рад у мртвачницама помоћи да се стекне јаснија слика о ономе што се догађа после незгода узрокованих вожњом у алкохолисаном стању“, рекао је Нептукана.

Тајландске власти најављују нове мере уочи тродневног фестивала Сонгкран поводом обележавања тајланске Нове године, који почиње у среду, а традиционално се прославља журкама и, често, испијањем велике количине алкохола.

Сваке године стотине људи погине на тајланским путевима током недеље у којој се обележава Сонгкран, што је један од два периода које тајланска влада и медији називају „седам смртоносних дана“, док је други такав период западна Нова година.

Тајланд је, иначе, на другом месту међу светским земљама по најопаснијим путевима, напомиње француска агенција, додајући да, према подацима Светске здравствене организације, око 24.000 људи сваке године изгуби живот у незгодама на тајландским путевима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи