Лажна насловна „Бостон глоуба“: Трамп као председник САД

Лист „Бостон глоуб“ објавио је данас сатиричну насловну страну са измишљеним вестима о томе како би Сједињене Америчке Државе изгледале ако би Доналд Трамп био председник.

Насловна страна листа Бостон глоуб (Boston Globe) датирана је 9. април 2017. године и главни чланак говори о томе како Доналд Трамп позива на депортацију и каже да ће она ићи тако брзо „да ће ти се завртети у глави“.

Други чланак је о томе како су стали радови на зиду на мексичкој граници.

Лист има и кратак чланак о бурној реакцији после Трампове твитер-поруке у којој је послао слику свог новог пса којег је назвао Мадам Пенг, по Пенг Лијауан, супруги председника Кине.

Међу насловима су и Протеривања ће почети, Нереди се настављају, Амерички војници одбијају да погубе породице чланова Исламске државе, све како би, према Глоубу, изгледала свакодневица с Трампом у Белој кући.

По сценарију Бостон глоуба, тржишта би реаговала веома лоше на најаве председника, а главни индекс Њујоршке берзе, Дау џоунс, би изгубио више од трећине своје вредности већ за прве три недеље Трамповог председниковања.

Уз ту насловну страну. објављен је и прави уводник где лист позива Републиканску странка да заустави Трампа чија је визија будућности САД описана као „дубоко узнемирујућа“ и супротна основним вредностима земље.

Тој визији је потребна „активна и ангажована опозиција“, наводи се у уводнику.

Уреднички тим листа је навео да републиканци треба да поставе све могуће препреке трци Трампа за Белу кућу.

У трци за председничку кандидатуру Републиканске странке, Доналд Трамп је и даље у великој предности, испред Теда Круза и Џона Кејсика.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи