Пас који је пронашао више од пет тона дроге

Крејзи je већ седам година у служби турске полиције и до сада је учествовао у бројним операцијама у којима је открио више од пет тона скривене дроге, а уједно је и нераздвојни пријатељ свог дресера, полицајца Ахмета Цоскуна.

Припадник турске полиције Ахмет Цоскун истиче да је свог пса купио од једног познаника пре седам година док је био још тромесечна беба и да је уложио велике напоре како би од немачког вучјака, који је предодређен да буде полицијски пас чувар, одгајио и пса за откривање дроге.

„Већ седам година свакодневно радим са псом којег сам назвао Крејзи због његове енергичне нарави. Много је било одрицања, али смо успели да развијемо изузетно јака чула, што доказују и бројне успешне полицијске операције у којима нам Крејзи помаже“, објаснио је Цоскун.

Истакао је и да је до сада радио у три турске провинције на откривању нарко-кријумчара и да је Крејзи омиљен међу полицајцима.

„У бројним операцијама Крејзи је претражио много локација, камиона, возила и објеката. Последњи велики успех смо имали у јануару ове године када је пас у једном напуштеном возилу открио 200 килограма хероина. Током седам година службе у три града, мој пас је открио више од пет тона наркотика различите врсте“, поносно је рекао Цоскун.

Нагласио је да је Крејзи постао члан његове породице и да је његова супруга превазишла страх од паса.

„Имам супругу и једноипогодишњег сина и они су веома блиски са псом. Свима кажем да имам четворочлану породицу, а тај четврти члан је мој Крејзи“, напоменуо је Цоскун.

Полицијски пас је специјално обучени пас за посебне намене у служби полиције и других органа за спровођење закона. У многим законодавствима се рањавање полицијског пса сматра кривичним делом.

У порасту је број полицијских служби које своје псе штите заштитним непробојним прслуцима. Пас убијен на дужности се неретко у бројним земљама сахрањује уз државне почасти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи