Хрватска влада пред инфарктом

Сви чланови Владе Хрватске, осим министра финансија Здравка Марића, имали су повишен крвни притисак који им је превентивно мерен у оквиру Светског дана здравља који се обележава сутра.

„Нисам баш јако дисциплинован, иако покушавам да пазим на исхрану. Рецимо, јутрос сам само попио сок од поморанџе, а иначе знам да поједем овсену кашу или тако нешто. Ако имам времена. Не стигнем баш пуно. Супруга припрема“, рекао је Марић.

Притисак премијера Тихомира Орешковића је био 177 са 108, а када су га новинари упитали са којим министром се видео пре мерења само се насмејао и добацио да то не жели да коментарише.

А на питање ко му диже притисак, Орешковић је одговорио: „Медији, ко други него медији“.

Највиши притисак у Банским дворима има министар бранитеља Томо Медвед. Њему су вредности крвног притиска износиле чак 210 са 105. Новинарима је рекао да је то због посла и додао да узима лекове за снижавање притисака.

Потпредседнику владе и лидеру Моста, Божи Петрову, измерен је повишени притисак - 157 са 97, а првом човек полиције Влаху Орепићу 157 са 84, на шта је он уз смех приметио да апарат „сигурно није добар“.

Министар грађевине Ловро Кушчевић је имао притисак 175 са 80, што га је изненадило јер је, како каже, јутрос на систематском прегледу имао уредних 130 са 80.

Притисак у границама нормале имао је председник Сабора Жељко Рајнер - 134 са 90.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи