Једноставна оптичка илузија о којој се прича

Уз помоћ једне лоптице и једног огледала, наравно и мобилног телефона којим је снимао, Кевин Пери из Орегона је створио занимљиву оптичку варку о „два паралелна универзума“.

Многи корисници интернета су задивљени. И не само то, већ је снимак који је Кевин окачио на Вајн довео до дебате како је то извео.

Јер вешто снимљено бацање лоптице која се одбија о огледало довело је до ефекта као да баца лоптицу самом себи, али у паралелном универзуму – иза огледала!

Један од коментара је био чак „мој мозак замало да се искључи“, док је Мелиса Перез уз сочну псовку написала да јој није јасно шта се ту догодило... И да јој и даље није јасно!

Међутим, има и оних који истичу да им је све кристално јасно.

„Врло паметно урађено. Мислим да је направио четири реза, али изгледа као да нема прекида“, написао је неко ко се потписао као Ирвста.

„Винер“ је додао: „Све је базирано на перцепцији, ако пажљиво гледате у огледало и кретање лоптице, онда је јасно“.

Можда треба споменути да је Кевин, аутор снимка, „стани-крени“ аниматор?

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи