Захтева се укидање фестивала псећег меса у Кини

Активисти за заштиту животиња затражили су данас да се фестивал псећег меса који се сваке године одржава на југу Кине, укине и тиме спречи убијање паса.

Захтева се укидање фестивала псећег меса у Кини Захтева се укидање фестивала псећег меса у Кини

Активисти су навели да ће наставити да врше притисак како би фестивал био забрањен на основу међународних прописа против убијања паса и мачака и конзумирања њиховог меса.

Процењује се да десет до 20 милиона паса годишње заврши као храна за људе у Кини, док је летњи фестивал који се одржава 20. јуна у граду Јулину, постао симбол те сурове праксе.

На југу и североистоку Кине псеће месо се једе вековима, али је директор кинеског удружења за заштиту животиња Ју Хонгмеј изјавио да Кина треба да следи развијене земље у којима је забрањено убијање паса и мачака за храну.

Током фестивала неколико стотина паса буде довезено у кавезима и убијено, а њихово месо се на лицу места припрема за јело.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи