"Blue Origin" у тајности лансирао и спустио своју ракету

Приватна компанија "Blue Origin" успешно је лансирала и спустила ракету "New Shepard" трећи пут у последњих неколико месеци.

"Blue Origin" у тајности лансирао и спустио своју ракету "Blue Origin" у тајности лансирао и спустио своју ракету

Власник компаније Џеф Безос одлучио је да лансирање буде изведено у тајности и без камера које би могле да прате догађај уживо. Уместо тога, о току и успеху лансирања Безос је извештавао путем Твитер налога.

Ракета се напре попела на висину од 103 километра након чега је извршено вертикално спуштање. Овог пута, челници компаније "Blue Origin одлучили су се на рискантнији потез тако што су моторе за спуштање активирали тек на висини од 1.000 метара.

Да се мотори којим случајем нису активирали, "New Shepard" би се срушио на тло за само шест секунди.

Прво лансирање ракете уз вертикално спуштање изведено је у новембру 2015. године. Ново тестирање изведено је потом у јануару.

Трећа демонстрација способности летелице "New Shepard" само је још један корак у формирању флоте ракета које ће моћи да се користе више пута како би се смањила цена доставе терета и људи у свемир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи