Туга највећег рата у историји у сузама једног ветерана

Сузе у очима руског ветерана који корача Санкт Петербургом током параде за Дан победе засигурно је један од најтужнијих призора ухваћених фото-апаратом.

Фотографију неименованог руског ветерана направио је Александар Петросијан пре неколико година, а недавно је подељена на Редиту и мрежи Имгур где су милиони људи исказали поштовање.

Из читавог света хиљаде коментара најдубљег поштовања и захвалности упућено је руском ветерану за његову службу.

Остаје енигма само зашто корача сам. Према неким наводима, он је једини преживели из своје јединице, па је био видно потресен поштовањем које му је указано, али и тужан јер је једини преостао.

Совјетски савез поднео је највећу жртву у Другом светском рату, а према званичним подацима чак 28 милиона људи је преминуло током сукоба са нацистичком Немачком. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи