Кина: Нема више страних назива градских улица

Кинеске власти саопштиле су да ће укинути стране називе улица као што су „Менхетн“ или „Венеција“, пошто их се исувише велики број тако зове, а да ће уместо тога инспирацију за нове називе потражити у богатом културном наслеђу те земље.

Кина: Нема више страних назива градских улица Кина: Нема више страних назива градских улица

Министар за цивилна питања, Ли Лигуо, најавио је недавно у говору који је пренела кинеска телевизија да ће влада променити називе улица којих има превише или који су „увезени“ из иностранства, те да ће позвати службе за урбанистичко планирање да идеје за нова имена улица потраже у културној баштини Кине.

„У неким градовима има више улица које носе назив 'Менхетн' или 'Венеција'. То не само што збуњује возаче, већ умањује осећај да сте код куће“, објаснио је кинески министар.

У кинеским градовима се често наилази на речи као што су „елита“ или „дворац“ у називима тржних центара или стамбених комплекса, а у Пекингу чак постоји стамбени блок под називом „Централ парк“, примећује америчка агенција.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи