Блокирали му рачун у банци због сумњивог имена пса

Американцу Брусу Френсису банка је блокирала чек због „терористичког“ имена његовог пса.

Одељењу за одобрење трансакција „Чејс банке“ име мешанца питбула Деш (Dash) учинило се необично сличним арапској скраћеници за Исламску државу "Daesh", они су Френсисов чек упутили на додатну контролу министарству финансија.

Американац Брус Френсис који болује од ретког облика мултипле склерозе, па је осим о инвалидским колицима животно зависан и од услуга деветогодишњег питбула, изненадио се кад му је банка кашњење исплате чека с покрићем објаснила безбедносном провером сумњивог имена његовог пса помагача.

Пас се зове Деш, што на енглеском значи полет, елан или интерпункцијску цртицу, али је Брус највероватније дао име да би указао на живахну нарав љубимца, чије име је власник уписао у налогу за исплату, како би објаснио уплату за шетача пса.

Будући да се одељењу за одобрење трансакција „Чејс банке“ име питбула учинило сличним арапској кратици за Исламску државу "Daesh", они су Франсисов чек упутили на додатну контролу Министарству финансија, сектору за контролу имовине странаца.

Чек је потврђен након што се показало да Деш није на листи странаца чија је имовина у САД блокирана и да нема везе с међународним тероризмом.

Франсис је рекао да је задовољан што је ствар решена и изразио разумевање за поступак банке иако се шетач пса љутио што исплата касни, преноси телевизија Фокс 2.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи