Фотографија Новосађанке у финалу „Сонијевог“ светског такмичења

„Аутопортрет“, дело младе Новосађанке Иване Пејак ушло је у финални избор у категорији "Youth Portrait" престижног светског такмичења у области фотографије, "Sony World Photography Awards 2016".

Ивана Пејак живи у Новом Саду где похађа гимназију „Светозар Марковић“, а фотографијом је почела је да се бави пре пет година.

Иако нема формално образовање у овој области, ова 19-годишњакиња до сада је сарађивала са манифестацијама као што су "Serbia Fashion Week" и „Егзит“ фестивал. 

Према мишљењу стручног жирија, пријављена дела карактерише оригиналност и снажна емпатија.

Нарочиту пажњу привлаче фотографије деликатних, интимних тренутака, великих медијски пропраћених прича, попут конфликта у Украјини и избегличке кризе, као и употреба нових технологија, међу којима су дронови и технике подводног фотографисања.

Ивана Пејак се такмичи са фотографима из целог света за награду у категорији "Youth Portrait", као и за титулу „Младог фотографа године“ (Youth Photographer of the Year).

Победник ће бити проглашен 21. априла у Лондону, а осим новчане награде од 5.000 долара, победници ће добити и вредну „Сони“ опрему.

Фотографија Иване Пејак биће приказана у Лондону током априла и маја у оквиру "Sony World Photography Awards" изложбе и објављена у овогодишњем издању књиге такмичења.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи