„Мега-Мао“ срушен под велом тајне!

Само неколико дана након што су свет обишле фотографије гигантске статуе усред пољане у провинцији Хенан, кинеске власти срушиле су споменик подигнут у част Мао Цедунгу.

Тимови за рушење стигли су у уторак ујутру, а већ у петак од позлаћене статуе високе 37 метара остала је само гомила шута, кажу мештани села у чијем атару се налазио споменик Мао Цедунгу.

Како су известили локални медији, изградња статуе, вредне 465.000 долара, била је у завршној фази када је привукла велику пажњу светске јавности.

Друштвеним мрежама углавном су се ширили подругљиви и критички коментари, пошто је „мега-Мао“ изграђен у руралном и сиромашном делу Кине, где је новац преко потребан за многе друге ствари.

Изгледа да су коментари допрели до централних кинеских власти, па је статуа мистериозно срушена, исто као што је и мистериозно подигнута.

Мештани села Жушиганг наводе да су се у селу једног дана појавили безбедносни званичници и људи у маслинастозеленим униформама, који су блокирали путеве ка статуи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи