Да се не би досађивао, 95-годишњак оформио џез групу

Ветеран из Другог светског рата дао оглас да тражи музичаре и јавило му се чак 80 људи!

Британац Едвард Харди свира клавир од када зна за себе, а будући да му је 95 година то значи да музицира скоро читав један век.

Да би прекратио досаду у старачком дому у Сомерсету, овај ветеран из Другог светског рата је одлучио да постави онлајн оглас у ком тражи музичаре спремне да с њим оформе џез бенд.

На своје велико изненађење, његов позив је наишао на огромно интересовање: јавило му се више од 80 љубитеља џеза, међу којима и неколицина чланова састава с којим је свирао пре 35 година.

Старац, који већ годинама пати од депресије и показује ране симптоме Алцхајмера, не скрива одушевљење.

„Чим почнем да свирам, осећам се млађим, полетнијим. А када свирам у групи са другим музичарима осећај је још лепши“, рекао је за Хафингтон пост.

И лекари су потврдили благотворно дејство свирања, посебно клавира, на памћење.

Времешни пијаниста се више на плаши за своју будућност - већ је заказао неколико концерата који ће бити одржани током 2016. у старачком дому.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи