Не пропустите изненађења за крај „Фестивала науке“

Први дан викенда на „Фестивалу науке“, прошао је у знаку насмејаних породица с децом, али и школараца које су искористиле прилику да прошетају халама 3 и 3А и открију да су „научна чуда - свуда“. До краја je остао само још један дан, а на нова научна чуда ће се, потом, чекати више од 360 дана.

„Одлука да се 'Фестивал науке', ове године, пресели на Београдски сајам, сада је сасвим извесно била права. У прилог овој тврдњи имамо задовољство како учесника тако и посетилаца. Оно чему смо тежили смо и успели - гужве практично нема, на улазу нема редова а саме поставке су приступачније. Искрено се радујемо недељи који је традиционално резервисан за породице с децом“, рекла је Ана Јовановић, директорка „Фестивала науке“.

За недељу је спремно сјајно игралиште за децу, ласерска харфа чека да буде освојена, а екипа ЦСИ Београд потражиће помоћ од малишана у „решавању кривичног дела“.

Сви посетиоци имаће прилику да разбију страхове од зубара помоћу малих тајни стоматологије на поставци Стоматолошког факултета док ће они који воле животиње сазнати зашто је важно да здраве зубе имају и њихови љубимци - пси, мачке па и хрчци.

Прави хит „Фестивала науке“ 2015. године јесте Океанијум, који крије царство коралног гребена, док ће они који више воле додир, имати прилике да упознају Цицку и Мицку и тако се препознају важну улогу коју лабораторијске животиње имају у науци.

За све оне који воле да се играју, ту је „Лего градионица“ која за циљ има да покаже сву креативност најмлађих посетилаца „Фестивала науке“. Они мало старији имаће прилике да покажу емоције Нао роботу а он да им узврати имитацијом.

Знатижељни посетиоци „Фестивала науке“ добиће прилику да се опробају у телекинези и управљању лоптицом само уз помоћ концентрације и мисли.

На поставци НИС-а сви љубитељи ватре и експлозија моћи ће да буду главни звезде, али и да учествују у наградној игри тако што ће направити „научни селфи“.

Научно-фантастична бина последњег дана биће у знаку експлозија, меке роботике, доктора с театралним вештинама и експлодирајућих открића. Домаћа звезда Фестивала, Милан Поповић са својим сарадницима представиће нове експлозије које за циљ имају изненађење, али и узбуђење публике, Сесилија Ласки показаће како нас хоботница може научити да правимо роботе, а доктор Молекул, из Израела, креираће најнестварније хемијске реакције.

За све оне који воле природу препоручујемо изложбу о птицама грабљивицама, где сви заинтересовани могу сазнати невероватне чињенице о ветрушкама најраспрострањенијим грабљивицама урбане средине које годишње поједу 13 тона глодара годишње, и то само у Београду.

Радно време у недељу је продужено - од 10 до 20 часова.

Фестивалске карте по, цени од 450 динара, могу се купити на „Евентим“ продајним местима у целој Србији, а током трајања манифестације, поред поменутих продајних места карте ће моћи да се купе и на самој локацији - Београдском сајму. Једна улазница важи за један фестивалски дан на Београдском сајму, а деца до пет година старости, уз пратњу родитеља, не плаћају улазницу.

Генерални спонзор „Фестивала науке“ је компанија НИС, која у складу са корпоративним слоганом „Будућност на делу“, подржава активности и иницијативе усмерене на развој и примену нових технологија и иновација. Оваква подршка је још један начин на који НИС доприноси остваривању научних и технолошких достигнућа на које се компанија ослања у свим областима свог пословања.

Пријатељ манифестације је МТС. Подршка Фестивалу су Центар за промоцију науке, Француски институт, Институт Сервантес, Италијански институт за културу у Београду, амбасаде Сједињених Америчких Држава и Израела. Спонзори деветог Фестивала науке су „Електропривреда Србије“, „Национална Географија“, „Ерсте банка“, Београдски сајам и „Графикс“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару