Читај ми!

Како изгледа прави хипи живот у Србији

Пре седам година Александар Сарић пронашао је свој хипи комби на једном отпаду. Од тада, у њему је прошао хиљаде километара, а током једног путовања и спавао у њему пуна два и по месеца. „Коса“, музика седамдесетих и детињство проведено у природи, том човеку приближили су хипи филозофију живљења.

За поздрав сунцу Александру Сарићу довољно је да искорачи из свог 38 година старог хипи комбија. У њему преноћи неколико пута недељно, комфор му ништа не значи.

„Једино ми друштво недостаје кад сам сам, мада ни то није проблем. Станеш, покупиш неког стопера и ето ти друштва. Прошле године сам покупио двоје негде у Македонији. После двадесет километра тражили су да им будем кум“, прича Александар Сарић.

Тај авантуриста је рођен три године после чувеног Лета љубави. Не у Сан Франциску већ у Шапцу, где је детињство провео као пастир. Дух слободе од тада га не напушта.

„Ја поштујем законе као и сви други, ја живим као и други. Само не могу да замислим да седим у месту по осам, десет, дванаест сати само да бих преживео. Ја волим да живим а не да преживљавам“, истиче Александар.

Три дана недељно Александар ради као фризер. Мало радећи, а мало путујући, десет година провео је у Грчкој. На почетку, комбијем је превозио људе са плаже и успут добијао муштерије. Захваљујући номадском животу и хипи филозофији, у скоро сваком граду нашао је бар по једног пријатеља.

Сваке зиме Александар креће у потрагу за сунцем и неким новим авантурама. Овог децембра на реду је Крит, где ће пробати да пронађе посао пастира. Пред сваки пут правило је једноставно – барем један предмет у комбију мора да буде нов.

Кроз Србију у овом комбију не може да прође неопажено. Чује како га људи хвале, док у западним земљама наилази на неодобравање.

„Сматрају да је то превазиђено и да није толико сигурно. Кажу како, нема добре кочнице, нема ваздушне јастуке, сувише је стар да би се возио“, прича Александар.

Такви комбији се не производе од 2013. Ипак, производња нових модела, са хибридним мотором, најављена је за 2017. годину. Можда ће она донети и неки нови хипи талас.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару