Читај ми!

„Перископ“: Пут око света за 16 сати!

За само 16 сати, у суботу 7. новембра, неколико десетина људи из целог света гледаоце на „Перископу“ повешће на пут кроз шест континената. Ексклузивне локације, музика и хуманитарне акције део су првог интернационалног догађаја на новој друштвеној мрежи.

„Истражите свет у реалном времену гледајући кроз туђе очи“, идеја је са којом је настао Перископ.

Нова друштвена мрежа постоји тек пола године и користи је више од десет милиона људи у целом свету.

Свакога дана неколико хиљада људи широм планете уз помоћ својих мобилних уређаја показују тренутна дешавања у њиховој околини, незванични су туристички водичи у својим градовима или организују хуманитарне акције.

Стриминг је реч која се све чешће чује у коришћењу савремених технологија у свакодневном животу, а то је и принцип по коме функционише Перископ.

Да бисте га користили довољно је да Перископ апликацију скинете са „Епл“ или „Гугл“ продавнице, региструјете свој налог и спремни сте да гледате стриминге које снимају милиони људи широм света.

Или да снимате сопствене. У наредна 24 сата они остају на мрежи како би сви ваши пратиоци могли накнадно да их виде.

"Scope Day" први је интернационални догађај организован на овој мрежи. Почео је са иницијативом једног корисника из Тајвана и постао догађај који корисници Перископа жељно ишчекују.

У току шеснаест сати, 7. новембра, 61 „перископер“ стримоваће из 42 града на 6 континената.

Свако од учесника имаће својих 15 минута да покаже нешто интересантно у граду у којем се налази.

Пут око света почиње у Паризу и завршава се у Њујорку. Током дана гледаоци ће обићи Хонгконг, Најроби, Гватемалу, Сеул, Осаку, Сијетл, Милано, Јерусалим, Буенос Ајрес, Лос Анђелес, Пекинг и још много дестинација.

Три музеја своја врата ексклузивно отварају само тог дана. Музеј Капитолини у Риму, сала Леонарда да Винчија у Милану и Музеј Николе Тесле у Београду.
 
У Србији ова мрежа још нема много корисника али новинарка РТС-а Ирина Ивић једна је од првих корисница Перископа у Србији и Београд ће имати свог представника на овом путовању око света.

Никола Тесла је један од наших најугледнијих научника, људе из музеја идеја да учествују у „Скоп дану“ врло је обрадовала, а гледаоци су спремни да уђу и виде оно што је за живота славни научник радио.

Дванаест музичара из целог света имаће по 15 минута да покажу свој таленат, а између осталог, циљ „Скоп дана“ је и подизање свести о хуманитарним акцијама које су организоване управо на Перископу.

Бесплатно је све, осим интернета и пуних батерија које ће бити потребне онима који на овај пут око света пођу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару