Читај ми!

Свакодневна храна која је отровна за ваше псе

На власницима паса је да се брину за своје љубимце. Овај, на први поглед, једноставан задатак може да се испостави као врло тежак, посебно када се има у виду да су неке намирнице које свакодневно конзумирамо прилично штетне за псе.

Сајт Thebark објавио је занимљиву инфографику са најопаснијим намирницама за псе које људи свакодневно конзумирају. Иако је већ добро познато да пси треба да избегавају шећер, слатку храну или куване кости, мање се зна да, на пример, авокадо може да изазове повраћање и дијареју.

Грожће, и свеже и суво, узрокује слабљење бубрега и може довести до њиховог гашења. Ораси делују штетно на њихов нервни систем и мишиће, а превише лука изазива оштећења на крвним зрнцима и изазива анемију.

Превише млечних производа доводи до дијареје, а масна храна може да узрокује панкреатитис. Кофеин је токсичан за срце и нервни систем, а доводи до повраћања и дијареје.

Ксилитол, састојак слаткиша и гумених бомбона и жвака, може да узрокује престанак рада јетре, хипогликемију, па чак и смрт.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи