Читај ми!

Падалка изашао у своју 10. свемирску шетњу!

И пре него што је данас изашао у своју 10. шетњу по свемиру, руски космонаут Генадиј Падалка био је човек који је провео више времена у свемиру него било коje друго људско биће.

Два руска члана посаде су изашла из Међународне свемирске станице у свемирску шетњу како би монтирала нову опрему и прегледала спољашњост орбитирајуће станице.

Опрема коју су монтирали Генадиј Падалка и Михаил Корњенко (на станицу стигли 28. марта), олакшаће кретање чланова посаде на будућим свемирским шетњама.

Они су такође заменили антену, очистили прозоре једног од модула станице и фотографисали спољашњост.

Данашња шесточасовна шетња је 10. свемирска шетња за Генадија. Он је провео више времена у свемиру него било који други човек.

Космонаути америчке агенције за истраживање свемира (НАСА) Скот Кели и Кјел Линдгрен, Рус Олег Кононенко и Кимија Јуи из Јапана, који су такође чланови посаде, остали су унутар станице.

Програм Међународне свемирске станице један је од ретких у којима нису угрожене везе Русије и Запада због кризе у Украјини.

Залихе на станицу носе руске ракете и ракете америчке приватне компаније „Спејсикс“ и „Орбитал сајансез“, а космонауте превозе искључиво летелице руског државног Роскосмоса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи