Читај ми!

Ракуни ће „радити“ за украјинску војску?

Једна од украјинских војних јединица за деминирање, стационирана у Харкову планира да тренира ракуне који би тражили експлозиве или чистили минска поља.

Прошлог пролећа војници су спасли ракуна од ловачких паса, чували га, назвали Хук, а специјалисти за животиње у јединици су му чак пронашли и женку Алису, преноси Танјуг.

Пар живи у идеалним условима у специјално конструисаном кавезу, али животиње нису свесне да ће јединица њихово потомство користити да трага за експлозивима, јавља Спутник.

Обичан ракун је најраспрострањенија врста ракуна у Евроазији, спава током дана, будан је током целе ноћи, а током зиме прелази у стање хибернације. Животни век им је 20 година.

Животиња је прилично снажна и може агресивно да се брани од других предатора.

У Северној Америци ракуни се често чувају као кућни љубимци.

Зоолози међутим, сумњају у могућност њиховог тренирања и ту врсту описују као знатижељну, агресивну и препредену.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи