Читај ми!

Невероватне хибридне животиње

Зебра која је пола пруга заборавила и мешанац тигра и лава, само су неке од најинтригантнијих хибридних животиња.

Зеброид - зебра и коњ

Овај хибрид је настао укрштањем зебре и коња. У већини случајева, отац је зебра пастув. Потомак мужјака магарца и кобиле зове се зебра хини и ретка је врста. Зеброиди постоје од 19. века. Изгледају веома необично и тешко је поверовати да то није слика обрађена у неком програму.

Лигар - лав и тигар

Лигар је хибридни потомак мужјака лава (Panthera leo) и женке тигра (Panthera tigris). Личи на великог тигра са прецизним линијама.

Они су највеће мачке на свету мешане врсте, док је сибирски тигар највећи представник чисте подврсте. Као и тигрови, лигери уживају у пливању. Слична мешана врста, потомак мужјака тигра и женке лава се зове тигон.

Бифало - биво и крава

Шта добијете кад укрстите краву и бивола? Бифало, хибрид животиња чије црвено месо које има мање холестерола од говедине. Зове се Бифало. Већина потрошача никада није чула за ову животињу, а још мање имала прилику да проба то месо, које се може наћи у само неколико продавница у Сијетлу.

Савана - Сервал и домаћа мачка

Савана мачка је потомак афричке дивље мачке Сервал, и домаће мачке.

Кама - камила и лама

Ова хибридна врста настала је вештачким укрштањем ламе и камиле. Прва кама рођена је 14. јануара 1998. године, а циљ је био да се створи животиња са бржим растом вуне од ламе, а величине и јачине камиле.

Леопон - леопард и лав

Леопон је резултат укрштања мужјака леопарда и женке лава. Глава ове животиње је слична лаву, док остатак тела личи на леопарда. Први примерак ове врсте родио се у Индији 1910. године.

Geep или Shoat - овца и коза

Ову необичну врсту, насталу укрштањем овце и козе, регистровали су први пут ветеринари из Боцване 2000. године и назвали је Toast of Botswana. Ова животиња је први пут рођена природним путем, парењем женке козе и мужјака овна који су заједно чувани.

Има карактеристике и овце и козе. Грубу длаку на спољашњем делу и вунени унутрашњи део, дуге ноге баш као коза, док тело више личи на тело овце.

Крвави папагај (риба) - мидин циклид и црвена ђавоља риба

Ова врста рибе први пут је добијена на Тајвану 1986. године. Порекло ове рибе није познато, али верује се да је она настале укрштањем Amphilophus citrinellus (Мидин циклид) и Amphilophus labiatus (Црвене ђавоље рибе).

Ова врста има неколико деформација, од којих су најочигледнија њена уста која имају узак вертикални отвор. Баш због тога их је тешко хранити. Многе баш због тога и умиру.

Хибридни фазан - златни и Lady Amherst's фазан

Укрштањем златног и Lady Amherst's фазана настала је ова хибридна птица. Има карактеристичне јарке боје.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи