Читај ми!

„Безгрешни Фејсбук“, уместо „лајкова“ деле се „амини“

Група евангелистичких хришћана из Бразила покренула је друштвену мрежу „Фејсглорија“ на којој су псовање и еротски садржај забрањени у било ком облику, преноси Би-Би-Си. Страница је провукла више од 100.000 чланова откад је покренута прошлог месеца.

Осим што нема псовки и еротског садржаја, уместо „лајковања“ (свиђања) корисници користе дугме „амин“. Мрежа је тренутно доступна само на португалском, али се планира и проширивање на друге језике.

Око 600 речи је забрањено, а корисници могу да буду избачени ако се не придржавају правила.

„На Фејсбуку можете видети пуно насиља и порнографије. Зато смо створили мрежу на којој можете разговарати о богу, љубави и ширити његову реч“, рекао је за АФП Атила Барос, дизајнер Фејсглорије.

Такође забрањена је и подршка истополним заједницама. Ускоро се може очекивати и енглеско издање како би сви људи широм света могли да је користе.

„Наша мрежа је глобална. Купили смо Фејсглорија домен на енглеском и свим могућим језицима“, објаснио је Асир дос Сантос.

Сличан тип мреже лансиран је пре две године за исламску заједницу. Умаленд тренутно има 329.000 чланова, проширене поставке приватности за жене и дели свакодневне инспирационе цитате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи