Читај ми!

Русија издала приручник за „безбедан селфи“

Руска полиција је данас покренула кампању сензибилизације јавности с циљем да објасни људима како да безбедно направе селфи.

Русија издала приручник за „безбедан селфи“ Русија издала приручник за „безбедан селфи“

Акција је осмишљена након што је прошле године око 100 људи повређено, а неколико десетина погинуло заузимајући опасне позе приликом фотографисања.

„Кул селфи би могао да вас кошта живота“, истиче руски министар унутрашњих послова у новом приручнику који садржи бројне савете и упозорења.

Један од њих – да „селфи са оружјем убија“, подсећа на недавни случај 21-годишње Московљанке која је нехотице себи испалила метак у главу док је правила селфи с пиштољем у руци.

А то је био тек само један у низу „несрећа због селфија“.

Почетком године, два младића су се дигла у ваздух док су се сликала са ручном бомбом. Мобилни телефон са селфијем је преживео експлозију као доказ њиховог непромишљеног чина.

Неколико месеци касније, један тинејџер у области Рјазан погинуо је од струјног удара док је покушавао да направи селфи на железничком мосту.

„Нажалост, приметили смо да број несрећних случајева, изазваних од стране љубитеља селфија, у последње време непрестано расте“, изјавила је помоћница министра унутрашњих послова Јелена Алексејева.

Она је навела да је од почетка године забележено близу 100 случајева повреда као и неколико десетина смртних случајева.

„Проблем заиста постоји и доводи до веома нежељених последица“, истакла је Алексејева.

„Пре него што неко направи селфи, требало би да размисли о томе да трка за што већим бројем 'лајкова' може да га одведе у смрт и да би његова последња екстремна фотографија могла да буде постхумно објављена“, закључила је.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи