Читај ми!

Јункер посланицима: Ћутите, шаљем СМС Ципрасу!

Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер ућуткао је посланике у Европском парламенту у Стразбуру који су му замерили што проводи много времена на мобилном телефону док је писао СМС поруку грчком премијеру Алексису Ципрасу.

Престаните с тим причама да стално гледам у телефон. Пишем СМС Ципрасу. Не знам да ли ви имате прилику да то радите, али ја овде радим свој посао, рекао је Жан-Клод Јункер који је одржао говор пред Европским парламентом неколико сати пре кључног састанка лидера еврозоне о грчкој кризи, преноси Бета.

„Осим тога, апсурд елементарног популизма и демагогију представљају ставови да чланови Европске комисије само седе у салонима с позлаћеним намештајем и не размишљају о условима живота својих грађана“, нагласио је Јункер говорећи посланицима Европског парламента.

Јункер је одговорио на примедбу једне европосланице која је рекла да се председник Европске комисије „грчевито закачио за мобилни и да не зна за проблеме обичних људи“.

И даље незаводољан, Јункер је током говора истакао да неће толерисати да га грчка влада назива терористом и да ће о томе данас разговарати с Алексисом Ципрасом.

Грчки министар финансија Јанис Варуфакис, који је јуче поднео оставку, оптужио је у суботу грчке кредиторе за „тероризам и понижавање Грка“. Поред СМС порука, Ципрас и Јункер су јуче разговарали телефоном, саопштио је извор близак влади у Атини.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи