Читај ми!

Кокошке, рибе и жабе поуздани сензори земљотреса?

Како би предвидели земљотресе, истраживачи кинеске владе користе кокошке, рибе и жабе, па је сеизмолошки биро у граду Нанјингу на истоку те земље трансформисао седам животињских фарми у сеизмолошке станице и траже од фармера да два пута дневно подносе извештаје о понашању животиња.

Како преноси АФП, оно што би наговестило земљотрес је летење кокошака на дрво, искакање риба из воде или њихово скупљање у групе.

Нанјинг планира да регрутује још седам фарми у ту сврху током ове године, међутим, неки фармери оклевају да се укључе у ту акцију.

„Наш зоо-врт није претворен у станицу за надгледање због тога што се наше животиње сваки дан понашају чудно уколико их посетиоци узнемиравају и дирају“, рекао је локални чувар.

Коришћење животиња како би се предвидели земљотреси у Кини није новост, пошто су раније медији писали о коришћењу паса у исте сврхе у граду Нанјинг.

Кина је земља коју редовно погађају земљотреси, док су неки толико јаки да је до сада погинуло више стотина хиљада људи, док је њих троје погинуло у прошлонедељном који је погодио западни део те земље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи