Читај ми!

Рус са две и по године боравка у свемиру оборио рекорд

Руски космонаут Генадиј Падалка, садашњи командант Међународне свемирске станице, оборио је рекорд дужине времена проведеног у свемиру од 803 дана и девет сати, који је поставио његов сународник Сергеј Крикалев.

„Рекорд је званичан. Генадиј Падалка је постао човек који је провео највише времена у свемиру“, рекао је за АФП портпарол руске савезне агенције за истраживање свемира.

Падалка, који је напунио 57 година 21. јуна, налази се тренутно у својој петој мисији у свемиру.

Када се врати на Земљу у септембру, са својим колегама Михаилом Корниенком и Скотом Келијем, Падалка ће провести укупно 877 дана, или грубо две и по године, у свемиру.

Обучен за војног пилота током совјетске ере, први пут је отишао у свемир 1998. године, када је служио као командант на свемирској станици Мир.

Иначе је ветеран у ходању у свемиру, а један амерички колега описао га је као најбољег у обуци почетника о томе како живети у нултој гравитацији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи