Читај ми!

Авионима кроз хангар брзином од 300 километара на сат!

Два британска пилота успешно су први пут у историји авионима истовремено пролетела кроз хангар висок тек нешто више од седам и по метара и то брзином од 185 миља на сат, то јест око 300 километара на сат.

Пол Боном и Стив Џонс први у свету пролетели су кроз хангар висок 762 сантиметра (25 стопа) у северном Велсу.

Стручњаци сматрају да је то један од најузбудљивијих ваздухопловних подвига које је свет икада видео.

Због природе изазова, пише британски Телеграф, пилоти су морали да добију специјалну дозволу цивилних ваздухопловних власти, а њихова комисија је и била у хангару у време налета и надлгледала целу авантуру.

После успешног налета кроз хангар, Пол Боном је рекао: „Да сам мало погрешио, ударио бих у зграду хангара, а када сам из ње излетео било је велико олакшање када сам схватио да је и Стив успео. Све у свему - било је веома забавно и необично што сам са својим другаром успео да урадим оно што смо желели.“

Пол Боном и Стив Џонс лете заједно око 25 година, а овај подвиг су остварли у специјално припремљеним акробатским авионима.

У августи Боном се припрема да учествује у најбржем спорту на свету - трци авиона коју организује позната корпорација „Ред бул“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи