Читај ми!

Дирљива порука девојке коју су малтретирали у школи освојила свет

Тинејџерка Кјема Макентајер прославила се преко ноћи фотографијом матурске хаљине коју је сама дизајнирала и поставила на свој „Инстаграм“. Посебну пажњу изазвала је њена пропратна порука у којој се осврнула на малтретирање у средњој школи и како се са тиме изборила.

Поручила је свима да устану против оних који покушавају да друге људе вређају негативним речима и увредама и рекла свим својим пратиоцима да пригрле своју индивидуалност и креативност.

„Зовем се Кјема Макентајер и имам 18 година и несумњиво сам афричко-америчког порекла. Као уметник имам потпуно другачије виђење света у поређењу са већином људи. Кроз читав живот можете да видите људе који не примећују међусобне суштине и хуманост“, почетак је поруке.

Према њеним речима, сви ми ограничавамо наш колективни духовни напредак дозвољавајући претпоставкама и стереотипима да замагљују наше погледе и мисли.

„Дозвољавамо овим негативним идејама да нас надвладају и заузврат стварамо свет изолације који се манифестује недостатком осећајности и жеље да саосећамо једни са другима. Резултат тога је свет у ком људи живе заробљени и изоловани једни од других и одвојени од остатка света“, поручила је тинејџерка.

„Понекад смо заробљени у властитим предрасудама. Не примећујемо како идеја о одређеном типу људи мења начин на који живимо своје животе. Не дајте никоме да вас дефинише. Дивне ствари се догађају када почнете да се поносите собом“, поручила је Кјема.

Након вечери објавила је фотографију на којој носи круну, очигледно освојивши титулу краљице вечери.

Порука помирења заједно са фотографијом десетине хиљада пута је подељена и „лајкована“ на многим друштвеним мрежама, а упућено је хиљаде порука и коментара подршке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи