Читај ми!

Најлепши биоскопи под звездама

Постоји ли лепши начин за гледање филмова, него да се завалите у удобну столицу, уз чашу омиљеног напитка и невероватан поглед на град или море, док сунце залази?

Од огромних екрана смештених у древним амфитеатрима до пројектора на пешчаним плажама, биоскопи на отвореном постају све популарнији и ничу на разним необичним дестинацијама широм света.

Један од најлепших биоскопа под звездама налази се на Ибици. Смештен је тик уз океан, а уместо седиштима опремљен је удобним великим јастуцима. Ако изаберете пакет „Ноћ са звездама“, који кошта 30 евра, уз пригушена светла и звуке таласа добијате и ћебе (ако је потребно), неограничену количину кокица и чашу вина.

За гледање најпознатијих епских филмова, нема бољег окружења од древног римског амфитеатра. Зато је филмски фестивал у Пули, у Хрватској тако посебан. Први фестивал одржан је 1954, а прва награда додељена је три године касније. Веома брзо постао је централни филмски догађај у бившој Југославији.

Аустралијанци и њихови гости могу уживати у филмовима у биоскопу на отвореном који засигурно има најимпозантнији поглед. "St. George OpenAir" биоскоп у Сиднеју има седишта као на стадиону и свој бар, па гости могу да уживају уз коктеле под звездама.

У самом срцу Лондона, током лета, две недеље се приказују филмови свих жанрова - од култних класика до нових издања и премијера. Пре филмова гости могу послушати музички избор ди-џејева који су ту сваке вечери, попити пиће, а гласањем могу одабрати остварења која ће се наћи на великом екрану.

Вредан помена је и биоскоп у Мајамију, нарочито за оне који највише воле да гледају филм у удобности свог аутомобила. Филмофили који би радије да у топлој купки уживају у холивудским ремек-делима нека се упуте у Лондон.

И Београд се придружио градовима који имају биоскопе на отвореном. "Filmstreet" - бесплатни биоскоп отворен је 2010. године, и од тад се током лета традиционално одржава на локацијама као што су Студентски и Ташмајдански парк, Калемегдан, Скадарлија, Земунски Кеј...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару