Читај ми!

Експеримент: Деца ипак верују непознатим људима

Видео-снимак једноставног експеримента који је шокирао родитеље широм света и покренуо многе полемике на „Јутјубу“ показује како лако потпуном странцу може поћи за руком да било које дете одведе са собом.

Један корисник Јутјуба, познат као JoeySalads, решио је да изведе експеримент и упозори све родитеље на опасности које вребају њихову децу.

Отишао је на једно дечје игралиште, објаснио родитељима о чему је реч и затражио дозволу да поприча са децом која се ту играју. Желео је да им на овај начин укаже како је лако убедити њихово дете да крене са њим.

У сва три случаја приказана на снимку, родитељи су рекли да је потпуно у реду да то учини и да нема шансе да ће њихово дете поћи са потпуним странцем, јер су га небројено пута упозорили на такве ситуације.

Али родитељи нису могли ни да претпоставе колико нису у праву...

Наиме, Џои је са собом водио штене на повоцу, прилазио је деци, причао са њима и након тога они су весело одлазили са странцем, без обзира на то што су их мајке упозориле да ни у каквом случају то не раде.

Једна девојчица је седела са Џоијем и мазила псића.

„Да ли можеш да погодиш његово име?“, упитао ју је, а она је погађала.

„Зове се Крофница. Хоћеш ли да кренеш са мном да видиш и друге штенце?“, питао је младић, а девојчица је весело одговорила да хоће, ухватила га за руку и кренула, потпуно заборављајући на шокирану мајку која је посматрала цео призор.

Готово иста ситуација се поновила и са другом децом, иако су њихово мајке биле уверене да ће њихова деца одбити странца, јер им сваки дан говоре да је опасно разговарати са непознатим људима и напуштати игралиште.

„Само зато што видиш да неко има пса, не значи да треба да одеш са њим! Не познајеш га, мораш увек прво мене да питаш!“, грдила је мама дечака који је учествовао у експерименту.

Оно што овај видео-снимак доказује, а што је веома забрињавајуће јесте да, без обзира на то колико родитељи упозоравали децу и говорили им шта никако не смеју да ураде, њих опет могу веома лако преварити лукави странци.

„Да ли су ваша деца безбедна?“, пита Џои на самом крају, а верујемо да су се многи родитељи управо то запитали након одгледаног видео-снимка.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару