Читај ми!

„Гугл“ помаже милионски тираж „Шарли ебдоа“

Преостало особље француског „Шарли ебдоа“ обећало је да сатирични недељник неће престати да излази и да ће се већ следеће недеље појавити нови број, који ће бити штампан у чак милион копија! У томе су им у помоћ прискочили многи други листови, али и „Гугл“ који је донирао 250.000 евра.

Упркос јучерашњим трагичним догађајима који су задесили Шарли ебдо, следеће недеље ће се појавити нови број. Како је саопштено, следеће недеље на киосцима ће, први пут од свог оснивања, осванути у милионском тиражу!

Како би успели у том подухвату била им је потребна помоћ, која је стигла из правца других француских издавача, али и „Гугла“, који ће донирати 250.000 евра, из свог фонда за медијске иновације.

У знак жалости, данас су се на почетној страни претраживача на француском домену смењивали црни флор и натпис: "Je Suis Charlie".

Исту суму ће донирати и француски листови. Осим тога, сви дистрибутери су рекли да неће наплатити дистрибуцију издања за следећу недељу.

Уз срдачну подршку, преостало уредништво часописа намерава да, први пут од оснивања листа, достигне милионски тираж.

У интервјуу за француски канал i-Télé Патрик Пело, који је такође писао за недељник, рекао је да ће све учинити да изађе следеће издање.

Видно потресен истакао је да Шарли ебдо мора да настави да излази, јер ће у противном терористи победити.

„Биће тешко, али не смемо дозволити да смрт уредништва буде узалудна. Веома нам је тешко. Сви се мучимо са жалошћу, са страхом, али нећемо дозволити да глупост победи“, истакао је видно потресен Пело.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи