Читај ми!

„Опел корса“ – аутомобил године у Србији

Жири Асоцијације аутомобилских новинара изабрао је „опел корсу“ за аутомобил 2014. године у Србији. „Тојота јарис“ је завршила на другом месту, а одмах иза ње „форд фокус“.

Жири за избор аутомобила године, једини независни те врсте у нашој држави, изабрао је пету, најновију генерацију „Опеловог“ модела „корса“ за аутомобил године 2014. године у Србији. Од 70 могућих, „корса“ је добила 68 бодова, „тојота јарис“ 51, а „форд фокус“ 48 бодова.

Овогодишњи жири је радио у проширеном саставу: Драган Милутиновић – РТС, Владан Славковић – Формула тим, Зоран Самарџић – сајт auto-info.rs, Младен Радуловић – Курир, Драган Станимировић – Наше новине, Петар Живковић – Вечерње новости, Горан Сарић – сајт automagazin.rs и Зоран Плавшић – независан новинар.

У конкуренцији су ове године била 33 аутомобила, од којих је елиминацијом у првом кругу изабрано 10 финалиста: „хјундаи и20“, „форд фокус“, „мазда 2“, „шкода фабија“, „рено твинго“, „нисан кашкај“, „тојота јарис“, „мерцедес Ц“, „фолксваген пасат“ и „опел корса“.

„Корса“ је добила највише гласова јер је један од најпопуларнијих нових малих аутомобила на нашем тржишту, приступачна просечно платежном купцу у Србији, технички врло напредна, са дугогодишњом добром репутацијом у Европи.

За 32 године од како се производи, „корса“ је кроз кроз четири генерације, широм Старог континента, продата у 12,4 милиона примерака. „Корса“ је тиме, заједно са „астром“, постала „Опелов“ најпопуларнији модел – са учешћем у продаји те компаније већим од једне четвртине.

Доступна у верзијама са троје и петоро врата, „корса“ је тренутно четврти најпродаванији модел у сегменту малих аутомобила у западној Европи. Пета генерација „корсе“ има нови изглед и са оптимизованим управљањем нуди ново искуство у вожњи, врхунску дигиталну повезаност и, како „Опел“ наводи, одличан однос цене и перформанси.

Нова генерација бензинских и битно измењених турбодизел мотора омогућава добре перформансе уз ниску потрошњу горива. Симболично обележје – статуета Аутомобила године 2014. у Србији – „Опелу“ ће бити додељена на свечаности која ће бити организована почетком наредне године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару