Читај ми!

Издао Америку - јер га змија није живог појела

Пол Росоли је пре месец дана најавио да ће са екипом канала „Дискавери“ проверити како изгледа када анаконда гуши, ломи и гута свој плен. Специјал „Жив поједен“ емитован је рано јутрос, али се Росоли изгледа ипак није нашао у утроби анаконде, што је наишло на велико незадовољство гледалаца.

Добио је надимак „Индијана Џонс Амазонске прашуме“, а о највећој прашуми на свету и створењима у њој написао је књигу Мајка божја. Гаји огромно поштовање према анакондама, за које каже да су веома плашљива створења, немају природне непријатеље осим људи, који их без основа доживљавају као опасност.

Иако гаји наклоност према њима, Росоли и те како зна колико могу да буду смртоносне ако се узнемире.

Зато је за његов подухват направљено специјално заштитно одело, али упркос свим мерама предострожности, за спасавање Росолија из смртоносног стиска било је потребно пет особа – они су успели да га ослободе тек када му је пукло једно ребро.

Одело је направљено од изузетно јаких угљеничних влакана, и опремљено камерама и микрофоном како би могао стално да комуницира са екипом.

Иако испрва није желела да јој се приближи, Росоли је морао да се понаша агресивно како би изазвао њену реакцију.

„Последње што сам видео су њена разјапљена уста. Тада се све зацрнело. Онда се обмотала око њега и осетио сам како одело пуца и да ми неко чупа руку. Било је стравично“, описао је Росоли тренутак гутања.

Међутим, када је змија кренула да гута врх Росолијеве главе, он је осетио како рука почиње да му пуца од јачине стиска анаконде и одмах је позвао свој тим да га извуче.

То је изазвало бурну реакцију разочараних гледалаца широм Америке, који су своје незадовољство изразили на Твитеру.

Твитераш Џош Харис из Бостона написао је: „Требало би преименовати шоу у 'тражим змију сат и по, а онда је изазивам да ме живог поједе, али задобијем само огреботину на руци.“

Други су писали да је Росоли кукавица, да је изневерио целу нацију и жалили се како су протраћили време гледајући емисију.

А неки су се иронично питали да ли могу да имају сада свој шоу пошто их је њихов пас грицнуо за прст.

Као одговор на притужбе, Пол је изјавио да је само покушао да привуче пажњу и сакупи новац да спасе змије у Јужној Америци, а да притом није желео да повреди животињу.

„Желео сам да урадим нешто што ће привући пажњу људи на овај проблем, нешто потпуно лудо, што до сад није покушано", рекао је Росоли.

Блиски сусрет са 5,5 метара дугачком змијом оставио је прилично дубок утисак на њега, а Дејли мејл пише да се Росоли, ни месец дана након снимања емисије, није потпуно опоравио.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару