Читај ми!

Онлајн медији неће угушити штампане

О штетности телефона у спаваћој соби, али и о томе да ли ће нови медији угушити традиционалне или они могу да заједно да живе, па и да се допуњују, говорила је јуче у Бечу на скупу "Future Talk" Аријана Хафингтон. Ова натурализована Гркиња рекла је да је врло заинтересована да свој „Хафингтон пост“ прошири на цео Балкан, али је још занимљивије било чути њено мишљење о стресу и потреби да радимо мање, али боље.

Изгледа да ништа не продаје нову технологију тако добро као носталгија. Они коју су у онлајн новинарству и интернет бизнису досегли сам врх, верују у будућност свих медија али под једним условом.

Мислим да ће штампа опстати, магазини ће опстати. Стално се појављују нови магазини. Кључна ствар и једина опасност на коју треба обратити пажњу је да свака медијска кућа, без обзира што јој је примарно штампано издање, мора имати интегрисано онлајн издање и мора бринути да се та компонента развија.

Аријана Хафингтон најављује трећу женску револуцију. Пошто су се избориле за право да гласају, а потом и за право да управљају, жене сада треба да се изборе за право да живе нормалан живот, без стреса, неспавања и сагоревања на послу. Мобилном телефону није место поред кревета.

„Признајмо себи да сада имамо научне доказе који показују да када бринемо о себи, када довољно спавамо и обнављамо се бићемо много ефикаснији на послу. Тај мушки модел који нам поручује да се до успеха стиже изнуривањем, није нешто што данашња наука подржава“, каже Аријана.

Корисник нових медија је активан. Он чита, али мора му се дати простор и да се изрази, кроз блог или коментар. Услов је да то ради одговорно, никако анонимно. Супротно општем уверењу, Аријана Хафингтон мисли да су нам потребне добре вести.

„Не треба наглашавати само оно што је лоше, нефункционално или корумпирано, што је свакако важан задатак нас новинара. Али подједнако треба приказати и ствари које раде добро. Указати на примере генијалности, открића, креативности, солидарности, јер им тако помажемо да се шире“, истакла је Аријана.

Људи радије кликну на лепе приче и воле да их деле другима тако да је то добро и за ваш посао. Када то каже особа таквог утицаја, онда је и то добра вест.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару