Читај ми!

Нова грана – џогинг туризам!

Желите да посетите Рим и останете у форми? Захваљујући џогинг турама које се организују у Вечном граду, туристи ће моћи да обиђу све знаменитости града и остану у кондицији.

Сви они забринути шта силне пице и сладоледи чине њиховој линији сада могу да обиђу град и то у зору, када већина туриста и даље спава.

Кристин Карстенсдотер, млада Швеђанка, основала је своју компанију за џогинг туре 2012. искористивши мањак понуде на тржишту после тренирања за римски маратон.

„Стално сам била напољу, трчала сам градом, и видела сам све ове туристе како иду у групама или трче сами и помислила сам како би био кул показати им Рим који ја видим када трчим“, рекла је она АФП-у током јутарњег спринта.

Од девет ујутру, мала група од максимум шесторо, окупља се испред импозантног Замка светог анђела на обали Тибра и креће на туру која обухвата и обилазак Шпанских степеница, фонтане Треви и Пантеона.

Док Римљани пијуцкају еспресо или су увелико на послу, поплочане улице града релативно су празне и група може да чак и застане и од водича чује све о историји најпознатијих споменика града.

Од Американаца до Јапанаца, Литванаца и Швеђана, заљубљеници у трчање долазе из целог света. Има их свих узраста, од 14-годишњака до 65-годишњака.

Група прелази око седам километара за један сат и нико не мора да буде претерано у форми. Карстенсдотер каже и да радо у групе прима и почетнике.

„Неки су на почетку забринути јер не знају да ли ће моћи да издрже, али на крају сви буду пријатно изненађени", каже Кристин.

Карла, студенткиња из Салвадора, ишла је на једну туру јер је заинтригирала идеја да град обиђе на другачији начин. „Лагодније откријете град шетајући, али је трчање забавније, нарочито у групи“, сматра Карла.

Њени другови из групе, Американци Кевин и Мора Квин одлучили су да посету Риму почну џогинг туром.

„Много нам се допада, то је сјајан начин да видите Рим“, рекла је Мора. „Можете да осетите људе и улице, да стекнете утисак где сте али и да брзо видите град“, додао је Кевин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару