Читај ми!

Први супермаркет „на бачену храну“

Британски ланац супермаркета „Сенсберис“ отворио је први супермаркет на свету који као извор енергије користи храну којој је истекао рок употребе.

Руководство „Сенсбериса“ (Sainsbury's) је одлучио да докаже да храна која заврши на ђубришту има могућност „живота“ и изван контејнера.

Супермаркет је након инсталације система за претварање биомасе у енергију путем анаеробне дигестије искључен са националне електричне мреже па сада у потпуности задовољава све своје енергетске потребе уз помоћ бачене хране, односно оне којој је истекао рок употребе.

Тај ланац супермаркета тренутно је највећи британски произвођач енергије из бачене хране, јер производи довољно струје за напајање 2.500 домаћинстава годишње.

На тај начин, како истичу из „Сенсбериса“, храна којој истиче рок се уопште не шаље на депонију, а компанија је увек у потрази за новим начинима поновног коришћења и рециклирања и других облика отпада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи