Читај ми!

Башта од граната

Једну Палестинку је мука натерала да „споји неспојиво“ – цвеће сади у остацима граната прикупљених током сукоба између израелске војске и локалних Палестинаца и на једноставан начин исказује емоцију, преносећи је и у најсуптилнију поруку.

У дирљивом приказу мирног отпора, Палестинка која живи у селу Билин, недалеко од Рамале, посадила је башту пуну цвећа које расте у остацима граната прикупљених током сукоба између израелске војске и локалних Палестинаца, пише Национална географија.

Цвеће расте на делу земље коју су Палестинци повратили пре две године, судском пресудом која је преусмерила изградњу веома контроверзног безбедносног зида. Овај зид ће се, једном када буде завршен, протезати око 690 километара око целог региона Западне обале.

Услед високе тензије и константних сукоба између Израелаца и Палестинаца, овој жени не фали материјала за мале саднице. Неке од њих имају и парче жице на себи, како би могле да се окаче на ограде или друге предмете.

Коришћење оружја за садњу биљака је моћна порука у региону, где живи много људи са обе стране који су уморни од насиља и сукоба. Заиста, креативни људски дух сија упркос конфликту са обе стране ограде - постоји такође један израелски уметник који ствара металне скулптуре у облику ружа од остатака ракета, које су лансирали палестински екстремисти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи