Читај ми!

Нашао новчаник са 1.800 евра, а онда и власницу

Чистећи поплављено насеље Карађорђево у Смедеревској Паланци, Драган Вујановић нашао је новчаник са 1.800 евра и вратио га власници.

Да су поштење и част важнији од новца, својим гестом је показао Драган Вујановић из Смедеревске Паланке. Вујановић је, захваљујући оштром оку фотографа, у петак око поднева спазио оно што други нису - новчаник, чијих два центиметра вире испод тарабе.

Новчаник је спазио уз ивицу улице у Карађорђевом насељу, где је дошао да учествује у акцији сређивања, заједно са другим волонтерима.

Овај Паланчанин се иначе, већ годинама аматерски бави уметничком фотографијом.

„У први мах помислио сам да је неко изгубио документа, али када сам подигао новчаник и у њему видео новац, одмах сам то рекао волонтерима око мене“, рекао је Вујановић у изјави Танјугу.

Међу волонтерима који су рашчишћавали улицу било и мештана Карађорђевог насеља, који су га одмах упутили ка кући, у којој се претпостављало да живи управо власница изгубљеног новчаника, а што се и потврдило тачним, у присуству полиције.

Власница је средње животне доби, муж јој је инвалид и угрожени су од поплава које су задесиле Смедеревску Паланку.

У првом тренутку жена је, како каже Вујановић, била у благом шоку.

Понудила му је и новчану награду, и кафу да му скува, али је поштени налазач новчаника то одбио, јер како истиче, вратити нешто што је неко изгубио се подразумева.

О свом гесту, Вујановић, управник Канцеларије за младе која делује при Културном центру Смедеревске Паланке, не воли много да прича, јер верује да би то свако урадио.

„Није ми потребан лични публицитет. Моја највећа сатисфакција је олакшање људи којима је враћен новац“, наглашава Вујановић додајући да му је жеља да сви који буду прочитали вест из његовог геста извуку позитивну поуку, а поготово млади људи, који су већ дуго затрпани негативним садржајима и примерима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи