Читај ми!

Љубимци најпречи

За неколико минута, колико су многи имали да се спакују и напусте кућу, требало је одлучити шта ставити у торбу. Неки су, док је вода продирала у њихове домове, паковали личне ствари, а неки су са собом понели само кућног љубимца.

Где ја ту и он. Заједно нам је најлепше, после кратког размишљана одлучила је Лидија Станчић.

„Па било је страшно, јер у том моменту не знаш шта понети, да ли куче које имам, не могу да га оставим, или ту своју торбу са осталим стварима, и онда одлуциш боље живо биће него ствари“, присећа се Лидија тог суморног и тешког јутра када напустила стан у Обреновцу.

Да ли да спаси живот свом најбољем пријатељу, није имала ни њена суграђанка Јованка Јовић.

„Ја сам гледала за куцу да њој не заборавим, неку храну мислим оно што она једе, за себе сам нешто на брзака понела. Нисам понела својих ствари колико би ми требало, највише сам гледала за куцу да понесем“, каже Јованка Јовић.

Сада када су љубимци уз њих и на сигурном, време у прихватилишту, брже и лакше пролази. И не само њима већ и већини у хали ДИФ-а на Кошутњаку где су смештени. Ове две прелепе куце за децу су живе играчке.

Често се, кажу, питају докле ће боравити у овој хали и шта их чека при повратку. У појединим прихватилиштима у која су смештени и љубимци, биће места за њих, све док су и њихове газде ту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи