Читај ми!

Османагић пронашао пирамиду у Азији?

Живописно брдо "Gunung Padang" у Индонезији према мишљењу тамошњих научника, заправо је пирамида и то најстарија у Азији. Како би успели да докажу своју тврдњу, у помоћ су позвали доктора Самира Османагића који не одустаје да докаже своју теорију о постојању пирамида у Босни и Херцеговини.

Индонежанско брдо "Gunung Padang" које је прекривено мегалитима, представља праву енигму за тамошње научнике који сматрају да је реч о пирамиди, пише Џакарта пост.

Шиканирани од стране светских научних организација, одлучили су да узму ствари у своје руке и у помоћ позову доктора Самира Османагића, дугогодишњег борца, који не одустаје да докаже своју теорију о постојању пирамида у Високом у Босни и Херцеговини.

Османагићево предавање одржано је у Џакарти и њему су присуствовали представници Министарства културе Индонезије, професори и студенти тамошњих универзитета.

„На основу детаљних геофизичких научних мерења испод наноса земље узвишења 'Gunung Padang', открили смо да постоји најстарија позната пирамидална грађевина у Азији. Њена висина је преко 100 метара и према резултатима првих налаза старија је од 23.000 година. Зваће се 'Пирамида светлости'“, каже Османагић.

Османагић је у свом излагању навео да сматра да древне пирамиде постоје у целом свету, а не само у Мексику и Египту. Испричао је како се бори да докаже своју тврдњу о постојању пирамида у Високом и додао да упркос негативним реакцијама „конзервативних археолошких и геолошких кругова“ не одустаје од свог циља.

Његово излагање је изазвало велико интересовање код грађана и започети су разговори о сарадњи Фондације „Археолошки парк: Босанска пирамида Сунца“ и неколико индонежанских владиних и научних организација.

Проналазач потенцијалне пирамиде геолог доктор Дани Хилман са острва Џава каже да је током истраживања применио методе геоелектричног, геомагнетног и ГПР снимања.

Анализирајући слојеве земље на овом брду, индонежански научник је утврдио да први садржи фрагменте старе 2.300 година. Реч је како каже о највећем мегалитном налазишту у југоисточној Азији.

Други слој садржи фрагменте старе око 7.000 година и у њему је пронађен вештачки везивни материјал између обликованих плоча вулканског камена.

Трећи слој је стар 10.000 година, а четврти, према последњим радиокарбонским анализама, старији је од 23.000 година.

Унутар пирамидалне грађевине прекривене земљом и вегетацијом, Хилман је открио постојање троугластих комора, тунела и водених токова. Коришћен је и слој песка из оближње реке, као материјал за грађење.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи