Читај ми!

Све јачи ветрови због климатских промена

Ветар на Јужном океану није у последњих 1.000 година био јачи него што је сада, јер су га подстакле промене климе и повећање количине угљен-диоксида у Земљиној атмосфери.

У студији Националног универзитета Аустралије се наводи да се ветар посебно појачао у последњих 70 година због промене климе и повећања испуштања загађујућих гасова.

Западни ветар који креће са обале Антарктика, лишио је Аустралију кише, те је тамо све више суше и пожара.

Централни део Антарктика и даље је хладан, а западни ветар загрева остали део у забрињавајућој мери, реметећи екосистем.

Научници сматрају да је људска активност узрок те промене и додају да се од 1970. године ситуација погоршала појавом рупа на озонском омотачу, због испуштања индустријских гасова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи