Читај ми!

Ко је ово смислио, свака му част!

Кад се погледа одозго, делује као немогућа мисија! Посебно што морате погледом пратити лоптицу која готово пола минута прелеће 573 метра. Али није... Пaдрaг Харингтон је успео.

Е, ово је највећи изазов на свету за све голфере!

Упознајте се са „Екстремном 19-цом“, мамутском "Par 3" рупом, најтежом која постоји.

То у голферском речнику значи да је морате погодити из три ударца. А почетни вршите са врха планине Хенглип. То је само 426 метара изнад рупе.

Након што је добро одаламите, а она прелети око 573 метра кроз ваздух, у којем проведе чак 26 секунди, морате сести у хеликоптер и спустити се до заставице на травнатом терену у облику Африке.

Други начин не постоји! Звучи сјајно... и прескупо!

Ово „скромно теренче“ се налази у Јужноафричкој Републици, у оквиру голф терена „Леџенд“. Дизајнирали су их најбољи играчи на свету, тачније њих 18, међу којима су Џастин Роуз и Ретиф Гусен.

Најинтересантније је што одозго морате добро пазити где ће вам пасти лоптица, јер не постоје никаква помагала типа камере, ГПС, посматрачи...

Први играч којем је ово пошло „за штапом“ је Ирац Пaдрaг Харингтон, шампион Отвореног првенства 2008. године.

Свака му част!

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи