Читај ми!

Шта ћете ви ту?!

Неки људи стварно „траже ђавола“. Што је најгоре, воде и малу децу када то чине! Овај брачни пар из Корнвола је прави пример шта никако не треба чинити у животу!

Полиција у Корнволу, енглеској грофовији, била је приморана да удаљи, да не кажемо отера „посматраче лошег времена“, барем оне који нису били у стању сами да схвате да су преблизу мора и да су им животи угрожени.

Посебну пажњу снаге реда су морале да обрате на петочлану породицу којој ни то што су пуком срећом остали на бедему луке у Малион Кову, када га је прекрио талас од шест метара, није било довољно упозоравајуће.

Да их је вода повукла, тешко да би им било спаса.

Шта ли су ови родитељи троје мале деце размишљали у том тренутку? Сумњамо да су уопште размишљали!

На том истом месту се једна трагедија већ догодила – 2007. године двоје туриста су збрисани таласом са зида током велике олује. Нису преживели.

Британска Агенција за заштиту животне средине критиковала је људе који се шетају уз обале Острва да би гледале велике таласе.

„Јасно је да је опасно прићи близу ових таласа. У њима лежи велика снага која може оборити људе с ногу. Саветујемо људима да се држе подаље. Већ је двоје људи погинуло и никако не бисмо желели да повећавамо ту статистику“, рекао је портпарол Агенције. 

Олујни Малион Ков, готово најјужнија тачка Велике Британије, свакако није за „пријатну“ морску шетњу петочлане породице.

Нарочито овај уски мол!

Очевидац Фил Рода, који са безбедне удаљености све то гледао, каже да је био шокиран када је угледао породицу која излаже себе смртној опасности.

„Још се отац са све малом ћерком у рукама подигао на узани испуст, не би ли што боље видео таласе!“

„Изненада је огромни талас ударио у луку и прекрио све, оборивши оца са ногу. Пао је на земљу, али дете није испустио. Мало је фалило да их вода одвуче са бедема. Затим је мајка дотрчала и зграбила дете“, препричава Рода.

„Свако ко бар мало познаје море у Кову, зна за шта је све оно способно. Тако да претпостављам да нису одавде.“

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару