Читај ми!

Изгледа шашаво, али...

Срећа се призива у новогодишњој ноћи на разне начине. Неки обичаји могу бити чудни, други смешни, али све их спаја нада у неопходно боље сутра. Није на одмет пробати. Осим, можда, ако 2014. дочекујете у Србији, то прескакање таласа!

Технике за призивање среће у наступајућој години разликују се од земље до земље.

Неки обичаји могу бити чудни, други смешни, али све их спаја нада оних који их поштују у боље сутра, преко потребно у овим кризним временима.

У Аргентини, на пример, уверени су да до љубави у наредних 12 месеци може да се дође ношењем новог пинк доњег веша у новогодишњој ноћи.

Зашто баш пинк, када је по томе позната црвена, нико не зна. Уколико вам је, пак, потребна финансијска инјекција, веш мора бити жуте боје.

Такође, да бисте годину започели „на десну ногу“ тачно у поноћ искорачите, наравно, десном ногом.

Комшије Бразилци уверени су да ће отерати све зле духове уколико буду носили бело.

Да би се осигурала довољна количина среће неопходно је прескочити седам таласа.

Ако прижељкујете напредак, у Шпанији ће вам рећи да обавезно са сваким откуцајем сата у поноћ поједете по једно зрно грожђа.

Не зна се поуздано колико се Руса придржава правила да пре истека првог минута толико чекане године треба да се попије чаша шампањца у којем је пепео папира на којем сте исписали жеље, а затим га запалили.

Ипак, и о овом начину се прича.

На Новом Зеланду можете да лупате у шерпе и лонце колико вам воља. Што више буке, то више шансе да ће срећа доћи.

У Шкотској се на почетку године жури код комшије или пријатеља, јер ко први преко прага пређе, тај осмех не скида.

Колумбијци који желе да им година буде испуњена путовањима на улицу ће у новогодишњој ноћи изаћи са празним кофером и провозати га по крају.

У Чилеу, чак и ако не волите сочиво, не смете се жалити. Ако желите посао и новац морате појести кашику пуну ових махунарки.

Не само у овој латиноамеричкој држави, већ широм планете, генерално спремање куће практикује се да би се протерала лоша енергија.

Није на одмет пробати. Осим, можда, ако 2014. дочекујете у Србији, то прескакање таласа! 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару