Читај ми!

„Пола човек, пола видео-игра“

Почео је од „Козмик авенџера“, три пута кретао „од нуле“, а данас има више од 11.000 видео-игара, што га је учинило Гинисовим рекордером. Мајкл Томасон процењује да његова колекција вреди око 700-800.000 долара.

Американац Мајкл Томасон ове године ушао је у Гинисову књигу светских рекорда као власник највеће збирке компјутерских игара.

Тридесетједногодишњи Томасон има 11.000 игара које сакупља од детињства – откада је за Божић добио прву - „Козмик авенџер“ (Cosmic Avenger). Тада је морао да чека целу годину да добије конзолу на којој може да је игра, пошто је због велике потражње била распродата.

Његова колекција представљена је на две стране у тек објављеној публикацији „Гинисови светски рекорди 2014, издање за играче игара“.

„Имам игре на кертриџима, ласерским дисковима, на Ве-Ха-Есу, на касетама“, рекао је Томасон.

Његова колекција напунила је цео сутерен његове куће у Бафалу.

Он има и уређаје за игре, не само разне верзије „Иксбокса“ (Xbox) и „Плејстејшна“ (PlayStation) него и мање познате системе, као што је „Касио лупи“ (Casio Loopy), произведен у Јапану 1995. и „Пипин“, систем који је „Епл“ издао исте године и који се показао веома лошим.

Томасон је почео да сакупља игре скоро одмах пошто је добио прву, али је два пута морао да прода колекцију – најпре 1989. да би купио „Сега Џенезис“ (Sega Genesis) и затим 1998. да би платио своју свадбу.

Од тада је систематски поново почео да гради колекцију, уз строго ограничен буџет од 3.000 долара годишње. Он процењује да је вредност његове колекције 700.000 до 800.000 долара.

У Гинисовој књизи рекорда наводи се да Томасон има 10.607 игара, али он каже да их је више од 11.000 пошто је прошло годину дана од када је Гинис званично пребројао његову збирку.

Претходни колекционар - рекордер, Ричард Леце је 2010. године имао 8.616 игара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару