Читај ми!

Шпански „Дебељко“ милионе дели

Божић је у Шпанији изгледа поранио! Извучени су добитници традиционалне лутрије „Ел гордо“, популарнoг „Дебељка“. Највећи добитак је четири милиона евра и њега ће поделити власници тикета са магичним бројем 62246.

Еуфорија, весеље и сузе радоснице на улицама Мадрида. У земљи у којој је стопа незапослености 26 одсто, а свака друга млада особа без посла, многи се уздају у игру на срећу „Ел гордо“, у преводу масна лутрија или популарни „Дебељко“, чији је укупни наградни фонд ове године 2,2 милијарде евра!

Божићни лото игра рекордан број Шпанаца, а извлачење добитне комбинације прати се, по традицији, у кругу породице. Највише добитака, укупне вредности 640 милиона евра, отишло је у сиромашно радничко предграђе Мадрида и у град Мондрагон у Баскији, недавно тешко погођен таласом отказа.

За 53-годишњег Алфонса Мартинеса, који је недавно остао без посла добитак је нова нада.

„Радио сам у туристичкој агенцији 'Иберија'. Газде су нам дале отказ и узеле сав новац. Остали смо на улици. Није било никакве шансе да нађем други посао“, рекао је Алфонсо који је један од добитника.

Највећи добитак је четири милиона евра и њега ће поделити власници тикета са магичним бројем 62246.

Власница лото киоска Марија Луиса Ром још не може да верује да је баш на том продајном месту 80 тикета са по 10 погодака.

„Замислите, сваки вреди 400.000 евра. Нисам још израчунала колико су новца укупно добили“, рекла је Марија.

Раимунда Перес освојила је хиљаде евра.

„Често у овом киоску купујем тикете. Недавно сам овуда пролазила и хтела да купим лото листић, али нисам имала довољно новца, па је остатак дала моја комшиница. Јутрос ме је позвала и рекла ми је да смо постале милионерке“, прича срећна Раимунда.

Лутрија „Ел гордо“ основана је пре два века и има најбогатији фонд на свету. Ове године шпанске власти су због кризе у земљи први пут увеле порез на добитке веће од 2.500 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару