Читај ми!

Одабрана најлепша писма Деда Мразу

Акција „Пиши Деда Мразу“ окончана је проглашавањем победника. Прву награду добила је Ина Николић из Панчева, Гордана Арсић из Сремчице освојила је другу награду, док је трећа припала Сари Гајић из Велике Дренове.

Пошта Србије прогласила је, на пригодној свечаности, победнике традиционалне акције „Пиши Деда Мразу“. У појединачној конкуренцији прву награду освојила је Ина Николић из Панчева за „Наопаку причу“ и јелку коју је направила техником намотавања папира.

Гордана Арсић из Сремчице, која је написала песмицу у којој је од Деда Мраза пожелела поклон за своју малу сестру која још не зна да прича, добитница је друге награде, а трећу награду је добила Сара Гајић из Велике Дренове, која се интересовала шта је Деда Мраз себи пожелео за Нову годину.

Када је реч о колективном стваралаштву, прву награду су освојили малишани предшколске установе „Вукица Митровић“ из Лесковца, другу награду из панчевачког вртића "Звончица", а треће место заслужили су малишани из вртића „Ђурђевак“ из Ивањице.

Шеф кабинета директора ЈП Пошта Србија Снежана Петровић рекла је да то предузеће већ 11 година за редом традиционално организује акције „Пиши Деда Мразу“, а ове године на адресу поште је стигло више од 9.000 радова.

Она је изразила задовољство овом чињеницом, али је истакла да ће настојати да акцију у наредним годинама прошире и омасове.

„Циљ акције јесте да пошта као систем, иако се бави модерним комуникацијама, очува своју историју и традицију, односно културу писања писама“, додала је Петровићева.

То је, према њеним речима, оно чему пошта тежи, као друштвено одговорна компанија, која брине о својим корисницима, поготово када су у питању најмлађи.

„Покушавамо да заједно кроз игру и песму упознамо и приближимо и пошту и поштаре нашој деци, односно нашој будућности, чврсто верујући да су нека од њих можда и будући лидери, или наше колеге“, закључила је Петровићева.

За награђене малишане приређен је пригодан забавни програм и изложени су најлепши радови који су како речима, тако и линијом и бојом, потврдили бескрајну дечју креативност, маштовитост и духовитост.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару